Поредно бекстейдж приключение за Capturing Creativity – Росина Пенчева е фотограф на терен в българския сериал Дарителите, чийто снимачен процес увековечихме по поръчка на изпълнителния продуцент – Любомира Костова от филмова къща Rubecula.

Много mи е драго, че бях част от екипа на страхотната документална поредица, която разказва за най-щедрите, упорити и находчиви българи в историята. Всеки от четирите епизода е посветен на благодетелите в различна област – образование, социална помощ, здравеопазване и култура. Ще научите за каузите и перипетиите на емблематични личности от миналото като Васил Априлов, Димитър Кудоглу, Йорданка Филаретова и Мария Влайкова.

Режисьор на Дарителите е Ема Константинова, а оператор е Румен Василев. Продуцент на поредицата е фондация Лъчезар Цоцорков.

Задължително хванете и четирите епизода по Българска национална телевизия между 27 и 30 май 2024 от 22:30 – героите са страшно вдъхновяващи! А от нас очаквайте нещо не по-малко интересно – специален VIP достъп до снимачната площадка на минисериала.

Надникнете зад кулисите, в ателиета и снимачни площадки на български творци

към началото