По време на пандемията музикалният сектор страда силно – в накои периоди концертите на живо са тотално забранени, в други – се осъществавят при строги мерки.  Това ограничава сериозно основната дейност на музикантите.

Певицата Весела Морова е завършила образованието си в САЩ, изучавала е пеене в известния музикален колеж „Бъркли“ в Бостън, където участва в различни формации за джаз, етно и латино музика. В България е от 2012 г. като участва в различни състави и музикални проекти. 

Фотоисторията проследява професионалния живот на Весела в периода декември 2020 – март 2021 г, когато изпълненията пред публика бяха недопустими. Кадрите дават възможност да надникнем зад кулисите на неизвестните дейности на музикантите. Документиран е още и единсвения начин за среща на певицата с публиката ѝ – дистанционно, през екраните.

Групата, в която Весела пее – Spectrum Vocal Band, е единствен по рода си български вокален ансамбъл, чийто репертоар съвместява поп и джаз в многогласни обработки на фолклорни пиеси и песни, изпълнени изцяло без инструментален акомпанимент. Тази зима те започнаха записи на втория си албум – Singerprints.

Изпит на студентите от специалност „Поп и джаз пеене” в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, където Весела е хоноруван преподавател. Провежда се през през декември и е онлайн поради наложените строги противоепидемични мерки

Зад кулисите на предаването „Вечната музика“ на БНТ, където тя е гост-вокалистка на група Two Men Orchestra

Весела преподава индивидуални уроци по пеене в частна школа
Записи с група Монтуно като гост-вокалистка в новия им албум
На уроци по вокална техника
През март, когато мерките бяха смекчени, Весела се завърна да преподава присъствено в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив

Spectrum Vocal Band гостува на живо в БНТ по случай Националния празник на България

Весела работи и като музикален режисьор в дублаж на филми
ПРОЕКТ
Без публика (2021)

ГЛАВНА ГЕРОИНЯ
Весела Морова (Spectrum Vocal Band)
Росина Пенчева

ФОТОРЕДАКТОР
Добрин Кашавелов

ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН
Костадин Кокаланов

КОМУНИКАЦИИ
Милена Димитрова

ПРОДУКЦИЯ​​​​​​​
ПАРТНЬОРСТВО
СЪФИНАНСИРАНЕ
към началото